Vox Humana
V.I.P. revine din 20 iulie 2007!

Începând cu ziua de vineri, Andrei L respectiv Hard Knock (Smoked Rhymez), asistaţi de DJ Klaus EB, vă aşteaptă de la orele 19:00 în parcul Petőfi Sándor din Oradea la întâlniri bazate pe diverse activităţi legate de cultura Hiphop.

Membrii fondatori îşi propun să strângă mulţimea în fiecare seară de vineri pentru sesiuni de „versuri instant“, rostite peste instrumentale din discografia internaţională şi naţională a muzicii hip-hop. Acţiunea în sine reprezintă alternativa pe care ei o propun şi promovează în rândul tinerilor care vor să-şi petreacă începutul de week-end în alt mod, unul mai plăcut. Cei trei au convenit că atitudinea de a înţelege şi prezenta realitatea mediului înconjurător şi de a o reda publicului larg prin intermediul culturii Hiphop ar trebui înfăptuită exact prin spectrul său iniţial. Unul bazat pe unitate, dragoste, libertate, egalitate, dreptate, pace, respect, adevăr, credinţă, muncă şi, nu în ultimul rând, voie bună. Desigur, nu e un lucru la îndemâna oricui să facă săptămânal o selecţie muzicală, dacă e să ţină cont de anumite criterii legate de vârstă, număr şi mai ales de aşteptările publicului ţintă. Totodată, nici conceperea unor versuri pe loc care să urmăreasca ritmul unui anumit fundal muzical nu e uşaoră, ţinând seama de aceleaşi principii. Înseamnă a fi un „disc jockey“ respectiv un „maestru de ceremonii“ în adevăratul sens - cel puţin teoretic. Acţiunea începută într-un apartament de bloc s-a mutat ulterior în parc datorită lipsei unui spaţiu adecvat de desfaşurare. Totodată, Andrei L a fost cel care i-a ales un nume sugestiv: Versuri Instant în Parcuri. De-a lungul zecilor de ediţii desfăşurate, numărul participanţilor din public a crescut semnificativ, iar zvonurile i-au facut şi pe alţi MC să apară la faţa locului pentru a-şi etala calităţile. Situaţia nu rămâne mai prejos nici în acest an, când lumea va fi aşteptată din nou, din 20 iulie, în Parcul Petőfi.

În urmă cu aproape 35 ani, intersecţia dintre Bd. Sedgwick şi Parcul Cedar din cartierul Bronx al oraşului New York (S.U.A.) avea să schimbe lumea pentru totdeauna. Ceea ce Kool DJ Herc a unit prin fundalul său muzical ajutat fiind de MC-i, b-boy şi artişti graffiti, ulterior a primit titulatura de Hiphop. Tradiţia a fost dusă mai departe, iar pentru câţiva tineri orădeni anul 2006 a reprezentat punctul de plecare în minunata călătorie a acestei „realităţi din ce în ce mai actuale“.

Articol adăugat pe 17 iul 2007 de Clawzee – clawzee@hiphophours.ro


Promo V.I.P.
Frânturi din ediţia 7 septembrie 2007

Forum

Arhiva emisiuni recente

Citat aleator

Căutare

Căutare rapidă în conţinutul saitului după o cheie dată

V.I.P.

În fiecare vineri seara, cu începere de la orele 19:00, Andrei L, Hard Knock (Smoked Rhymez) şi Clawzee vă aşteaptă în parcul Petöfi Sándor din Oradea la întâlniri bazate pe diverse activităţi legate de cultura Hiphop (V.I.P. - versuri în parcuri). Dintre aceste activităţi amintim sesiunile de versuri instant pe diverse instrumentale mai mult sau mai puţin cunoscute, iar doritorii îşi vor putea etala (şi ei) calităţile de potenţiali MC.

„Să revenim la şcoala veche!“

Publicitate


Webmaster

Revista 4Elemente

Portalul Hiphop Kulture